Succesvolle inzet lokfiets in Oudewater

donderdag 16 november 2017

Oudewater - Dinsdag 14 november hielden agenten een man aan voor het stelen van een lokfiets . Door een GPS-volgsysteem werd hij gevonden en aangehouden.

De lokfiets was geplaats op de Statenland nabij het zwembad. Dat is een plek waar van bekend is dat er fietsen waren gestolen. Dinsdagmiddag kwam er een signaal dat de fiets in beweging was. Agenten volgende het signaal dat leidde naar de Landbouwlaan in Berghem. Daar werd de bestuurder van een bestelbus staande gehouden. In de bus troffen agenten de lokfiets aan. De 48-jarige man werd aangehouden.GPS-volgsysteem

Fietsendiefstal is de meest  voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie lokfietsen in. Dit is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets zich verplaatst  krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets is. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden gevonden en aangehouden.Doe altijd aangifte!

Is uw fiets gestolen? Doe altijd aangifte met vermelding van de gegevens van de fiets. Hierbij zijn het framenummer en eventueel chipnummer van cruciaal belang. 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuwpoort | 112 alarmeringen Nieuwpoort | Goedkoop Tanken in Nieuwpoort | Supermarkten in Nieuwpoort | Weerbericht Nieuwpoort